Computerized Penmanship Evaluation Tool
ComPET
מערכת ממוחשבת הבוחנת כתיבה באמצעות עט המונח על הלוח האלקטרוני (דיגיטייזר) וקולט את תנועות היד בזמן אמת ומנפיק מדדים אובייקטיביים של זמן לחץ ומרחב בתהליך הכתיבה הידנית.
במידה והתשובה לאחת מהשאלות הללו היא "כן", המידע שמופיע מטה עשוי לעניין אותך.
מחלות או הפרעות נוירולוגיות מוגדרות כמצבים בהם יש פגיעה במערכת העצבים המשפיעה על תפקודו של האדם. מערכת העצבים כוללת את המוח, חוט השדרה והעצבים השונים המפעילים את גוף האדם במגוון אופנים, ועל כן פגיעה במערכת זו יכולה לבוא לידי ביטוי בצורות שונות בהתאם למיקום וחומרת הפגיעה. סימפטומים נפוצים הינם: כאב, שיתוק, קושי בקואורדינציה, בלבול ואי שקט, ירידה בקשב ועוד. מרבית המחלות הנוירולוגיות הינן כרוניות כאשר מהלך המחלה שונה בהתאם לסוג הפגיעה ואורח חייו של האדם.
מידע נוסף על מחלת הפרקינסון תוכלו למצור באתר עמותת פרקינסון בישראל.
מידע נוסף על מחלת הנוירופיברימטוזיס תוכלו למצוא באתר העמותה הישראלית לנוירופיברימטוזיס.
מחלות כרוניות מתאפיינות בכך שהשפעתן על האדם הינה ממושכת. עבור מחלות מסוימות המצב קבוע ולרוב לא משתנה (לדוגמה, צליאק), כאשר במחלות אחרות מהלך המחלה הוא כזה שעלול להחמיר במשך הזמן (לדוגמה, פרקינסון). כמו כן, ישנם מצבים של התפרצות זמנית אשר מתבטאת בהחרפה של סימפטומים אשר במשך הזמן ישנה חזרה למצב המתמשך המוכר לאדם.
מחלות נוירולוגיות וכרוניות קשורות לשינויים באופן שהאדם מבצע פעילויות יום יומיות, כך שלעיתים ביצוע הפעילות שונה מהאופן שהאדם היה מבצע אילולא המחלה. השינויים עשויים לבוא לידי ביטוי בעיסוקים השונים של האדם, ולהוציא לפועל פעילויות יום יום בשונה ממה שהיה עושה ללא המחלה. לדוגמה, נערה עם צליאק אשר צריכה להקפיד על צריכת סוגי מזון ספציפיים תנהל אחרת את הפעילות החברתית שלה. לשם כך עולה הצורך להשתמש באסטרטגיות פעולה על מנת לאפשר לאדם את ההשתתפות המרבית בעיסוקים המשמעותיים עבורו.
כל מחלה או מצב בריאותי מתאפיין בצורה שונה עבור כל אדם. לכן, חשוב לנו לדעת מה הסימפטומים שמופיעים אצלך ואיך זה משפיע על חיי היומיום שלך.
נשאל שאלות כמו: האם יש קושי בהלך החשיבה? בניהול הפעילויות השונות? כאב שחוזר על עצמו בזמנים מסוימים? האם יש עיסוקים שהפסקת לעשות? כאלו שמעולם לא ניסית כי חשבת שאי אפשר במצב שלך?
במידה ואתם ההורים או המטפל העיקרי באדם שמתמודד עם המחלה הכרונית, נשאל אתכם שאלות דומות על מנת לקבל תמונת מצב ולהבין איפה ניתן להתערב ולשפר את ההשתתפות של האדם בפעילויות הבית, הגן, בית הספר, האקדמיה, הפנאי, העבודה ועוד.
כחלק מתהליך ההערכה וההתערבות נשתמש בכלים שפותחו ונחקרו במעבדה.
מערכת ממוחשבת הבוחנת כתיבה באמצעות עט המונח על הלוח האלקטרוני (דיגיטייזר) וקולט את תנועות היד בזמן אמת ומנפיק מדדים אובייקטיביים של זמן לחץ ומרחב בתהליך הכתיבה הידנית.
שאלון לדיווח עצמי הבוחן את הקושי החשיבתי במהלך פעילויות יום יום.
שאלון לדיווח עצמי הנועד להעריך את יכולת ההתארגנות בזמן של האדם, לפי
תפיסתו, בפעילויות יומיומיות בתוך ומחוץ לביתו, וכן בשעות הפנאי.
כלי הערכה שפותחו במעבדה מרוכזים לפניכם כלי אבחון והערכה שפותחו במעבדה ומשמשים את המטפלים בהתערבות בריפוי בעיסוק. הכלים לרוב מופיעים בשפות עברית וערבית, גרסה בשפה האנגלית
מחקר זה נועד לאתר ירידה קוגניטיבית תפקודית יומיומית סובייקטיבית בחולים עם מחלת פרקינסון. תוצאות מחקר זה רלוונטיות לאיתור פגמים עדינים בחולי מחלת פרקינסון החשודים בירידה קוגניטיבית קלה, העלולה להשפיע על הבריאות ואיכות החיים ומתייחסת לסיכון לדמנציה מאוחרת יותר.
שימוש בסביבה של כיתה וירטואלית על מנת לתאר את קשיי הקשב של ילדים עם נוירופיברומטוזיס מסוג 1
המנגנונים הבסיסיים של קשיי הכתיבה של ילדים עם נוירופיברומטוזיס סוג 1
מטרת המחקר הייתה לבחון את הערך המוסף של הערכה בו זמנית של העייפות, התפקוד היומיומי הבסיסי (ADL) וביצועי כתב יד כמדדים המנבאים ירידה תפקודית בקרב חולים עם טרשת נפוצה.
המחקר הנוכחי נועד להשוות את התפקודים הניהוליים של ילדים עם נוירופיברומטוזיס מסוג 1 (NF1) לאלה של ילדים עם התפתחות טיפוסית ולחקור האם יכולות אלו עשויות לנבא את ההצלחה של הילד במונחים של כישורים אקדמיים והאפשרויות שלו.
מחקר זה מתאר את ניתוח התהליך והתוצר של כתיבה ידנית עבור ילדים עם נוירופיברומטוזיס סוג 1 (NF1) בהשוואה לאלו של ילדים בני גילם עם התפתחות תקינה.
כתובת: אוניברסיטת חיפה, אבא חושי 199, ת.ד 3498838, בניין אשכול, חדר 903
טלפון: 04-8240474 | דוא״ל: chaphaifa@gmail.com
עקבו אחרינו: