נופר גרינבלט

Nufar

נופר גרינבלט, מרפאה בעיסוק, BOT, MSc. דוקטורנטית בחוג לריפוי בעיסוק, הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות, אוניברסיטת חיפה.

בוגרת תואר ראשון בריפוי בעיסוק, אוניברסיטת תל אביב 2007, ותואר שני בריפוי בעיסוק, אוניברסיטת חיפה 2012.

רכזת מהו"ת (מרחב התעצמות ותובנה) בתיכון, בית חינוך ניסויי ע"ש יצחק רבין תל מונד.
מומחית בטיפול בילדים, נוער ומבוגרים עם לקויות למידה והפרעת קשב וריכוז.

נושא המחקר:

פיתוח מודל התערבות להעצמה תפקודית-תעסוקתית מותאמת אישית לבוגרים עם הפרעת קשב וריכוז, והערכת יעילותו

הפרעת קשב וריכוז (ADHD)  באה לידי ביטוי בסימפטומים של חסרים בקשב ו/או היפראקטיביות-אימפולסיביות, אשר באים לידי ביטוי ופוגעים משמעותית בתפקוד החברתי, אקדמי או תעסוקתי של האדם. אחד מתחומי העיסוק המרכזיים בחייו של האדם המבוגר הוא עבודה.  ADHD  משליך באופן משמעותי הן על התפקוד והן על ביצועיהם של המתמודדים עם אבחנה זו, בעולם העבודה. למרות ממצאים שהתערבות טיפולית במבוגרים עם ADHD  עשויה להעלות את רמת תפקודם התעסוקתי, מרבית תכניות ההתערבות הקיימות אינן כוללות פרוטוקול אחיד וקבוע אשר גובש ובוסס בהליך מחקרי.
מחקר זו שם לו למטרה לתת מענה לצורך זה, על ידי:

1. מיפוי מאפייני התפקוד האישיים ומאפייני הסביבה המסייעים והמגבילים תפקוד בעבודה בקרב אנשים עם ADHD.

2. פיתוח ויישום פרוטוקול התערבות מותאם אישית באוכלוסייה זו, הערכת יעילותו ושיפור הפרוטוקול בהתאם.